logo wit1x
Bel Mail


Nieuws

Kleine ondernemersregeling 2020

Geplaatst op: 01 juni 2020

In 2020 zijn de regels omtrent de kleineondernemersregeling (KOR) drastisch gewijzigd. Tot en met 2019 was het zo dat ondernemers die maximaal € 1.883 aan BTW afdragen in aanmerking kwamen voor de KOR. Vanaf 2020 heb je enkel recht op de KOR als je als ondernemer maximaal € 20.000 omzet per kalenderjaar hebt. Verder is het zo dat de KOR voorheen een vermindering op de af te dragen BTW was, vanaf 2020 is dit een algehele vrijstelling voor de BTW geworden.

De nieuwe vrijstelling betekent dat er geen verplichting is om BTW aangifte te doen, dit zorgt voor administratieve lastenverlichting. Aan de andere kant betekent het ook dat het recht op vooraftrek van BTW vervalt. Daarnaast kunt u uw klanten geen factuur meer met BTW versturen, dit kan in sommige situaties nadelige gevolgen opleveren.

Wanneer u verwacht dat u minder dan € 20.000 omzet heeft over een kalenderjaar dient u een aanmelding voor de KOR in bij de belastingdienst. Na goedkeuring past de belastingdienst dit toe vanaf het eerstvolgende kwartaal. De gemaakte keuze staat vast voor een periode van 3 jaar, enkel wanneer u een omzetgroei doormaakt en niet meer onder de KOR valt kunt u onder de regeling uit.

Bent u niet zeker van de te maken keuze? Neem vrijblijvend contact op om uw situatie met ons te bespreken.

Maak gratis en vrijblijvend kennis met We-control© Copyright We-control - website: Van Dongen Design - Inloggen