logo wit1x
Bel Mail


Nieuws

Fiets van de zaak

Geplaatst op: 01 mei 2020

Vanaf 1 januari 2020 zijn de fiscale regels met betrekking tot de fiets van de zaak ingrijpend veranderd. Toch blijft het voor zowel de werkgever als de werknemer aantrekkelijk om zakelijk een fiets aan te schaffen.

Een werkgever schaft de fiets aan voor de werknemer. De werknemer mag de fiets gebruiken voor zowel zakelijk als privé. In de meeste gevallen wordt de fiets gezien als een investering en dient de ondernemer deze te activeren. Hierdoor heeft de ondernemer ook recht op kleinschaligheidsinvesteringaftrek waardoor hij naast de BTW ook nog tot maximaal 28% aan belastingvoordeel over de fiets krijgt. Verder kan de ondernemer de kosten voor onderhoud en reparatie als zakelijke kosten verwerken.

Net zoals bij een auto van de zaak is bijtelling van toepassing bij de fiets van de zaak. Gelukkig is dit niet zo kostbaar dan bij een auto, de werknemer betaald namelijk maar 7% over de consumentadviesprijs van de fiets en accessoires (incl. BTW) per jaar. Dit bedrag dient als bijtelling bij het salaris van de werknemer opgeteld te worden, hierover betaald de werknemer dan ook maandelijks een klein bedrag aan belasting.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden in uw situatie. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een van de adviseurs.

Maak gratis en vrijblijvend kennis met We-control© Copyright We-control - website: Van Dongen Design - Inloggen